niedziela, 4 stycznia 2015

Przepis na prawdziwe leczo – Jak zrobić prawdziwe domowe leczo?

Pokażę wam jak szybko i łatwo zrobić domowe leczo. Poniżej widać na zdjęciu już gotowe prawdziwe domowe leczo, mniej więcej tak powinno wyglądać. Przepis na domowe leczo oraz potrzebne do jego przyrządzania składniki znajdują się w dalszej części poradnika. Zapraszam.

domowe leczo

Przepis na domowe leczo


Składniki:
  • 2 duże papryki
  • 1 duża cebula
  • połówka małej selery
  • 2 marchwie
  • 3 kiełbasy
  • 2 duże pomidory
  • 3 nacie z selera
  • olej, sól, pieprz
  • papryka słodka i ostra

Przygotowanie:

Aby zrobić prawdziwe domowe leczo należy wykonać następujące czynności: Najpierw na rozgrzanym oleju szklimy pokrojone w małą kostkę cebule, po chwili dodajemy półplasterki kiełbasy. Wszystko przesmażamy przez parę minut. W oddzielnym garnku na rozgrzany olej wrzucamy pokrojone w kostkę 2cm x 2cm papryki. Po kilkunastu minutach przesmażania dodajemy starte na dużych oczkach marchewki i seler. Następnie w garnku lądują przesmażona kiełbasa z cebulą oraz pokrojone w kostkę pomidory. Na sam koniec dodajemy nacie selera. Doprawiamy przyprawami do smaku. Dusimy do miękkości papryki. Dla lubiących trochę bardziej gęste sosy polecam zaklepkę, jednak nie jest ona niezbędna. Smacznego